Dermedica elastische kousen
Vlinders Fitness

Procedure

Zodra u belt voor een afspraak kan deze vaak binnen vijf werkdagen gepland worden. De afspraak duurt ong. 15 minuten. Tijdens deze afspraak word er samen met u gekeken welke tek het beste bij u en uw medische indicatie past. Ook wordt u uitgebreid geïnformeerd over de functie en nut van de tek.

De levertijd van de therapeutische elastische kous kan wisselend zijn. Wanneer er gekozen wordt voor een confectie kous is de levertijd ong. 5 dagen, bij maatwerk is de levertijd ong. 10 dagen. Tijdens de afspraak zal er een indicatie over de levertijd gegeven worden.

U wordt gebeld zodra de tek binnen is. Er wordt een afspraak gemaakt voor het passen van de tek. Tijdens deze afspraak word het aantrekken van de tek voorgedaan. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om de tek onder begeleiding zelf aan te trekken. Dit wordt vaak als prettig ervaren omdat het aantrekken van tek vaak lastig kan zijn. Deze afspraak duurt ook ong. 15 minuten. Er is dus genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Naast het passen van de tek, krijgt u tijdens deze afspraak adviezen en instructies mee.

Controlemetingen

De procedure start met de levering van één paar kousen. Het kan zijn dat de maten door het dragen van tek veranderen, daarom word het eerste paar kousen voor drie maanden gedragen. Vervolgens komt u na drie maanden terug voor een controlemeting, tijdens deze controlemeting wordt er gekeken of u dezelfde kous en dezelfde maat kunt behouden. Wanneer dit het geval is, zullen er gelijk twee paar kousen voor u besteld worden een hoeft u niet terug te komen voor een pasafspraak. De kousen zullen naar u opgestuurd worden. Mocht u zelf wel behoefte hebben voor het plannen van een pasafspraak dan kunt u dit aangeven.

Als bij de controlemeting blijkt dat de maten veranderd zijn, zal er voor een andere kous of maat gekozen moeten worden. In dit geval wordt er eerst één paar besteld. Deze nieuwe kousen draagt u een week. Na deze week zal er samen met u beoordeeld worden of de nieuwe kous volstaat en wordt het tweede paar besteld. U hoeft niet terug te komen voor een pasafspraak. De kousen zullen naar u opgestuurd worden. Mocht u zelf wel behoefte hebben voor het plannen van een pasafspraak dan kunt u dit aangeven.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Dan kunt u altijd bellen naar 033-8446934

DeeWeeDee