Dermedica elastische kousen
Vlinders Fitness

Therapeutische Elastische Kous

Therapeutisch elastische kousen (tek) vormen de afsluiting van de behandeling van het lymfoedeem en het veneuze oedeem. Wanneer er na behandeling geen therapeutische elastische kous aangemeten wordt zal het bereikte resultaat snel weer verdwijnen. Daarnaast kan een therapeutische elastische kous preventief ingezet worden, bijv. bij zwangerschap en bij mensen die een staand of zittend beroep hebben. Ook tijdens lange reizen kunnen compressie kousen de benen ondersteunen.

Type kous

TEK-vlakbrei_medium

Elastische kousen worden gebreid. Er worden vlakbrei en rondbreikousen onderscheiden. Rondbrei kousen worden buisvormig gebreid, en hebben dus geen naden. Voor vlakbrei kousen wordt eerst een lap gebreid, waarvan een kous gemaakt wordt. Vlakbrei kousen zijn stijver en bieden meer weerstand zodat ze vochtophoping in het been beter tegen gaan.

Drukklasse

Therapeutische elastische kousen worden ingedeeld in verschillende drukklasse, de drukklasse is afhankelijk van de medische indicatie. Een persoon met fors lymfoedeem zal een zwaardere drukklasse moeten dragen dan iemand met enkele spataderen en licht oedeem. De drukklasse wordt altijd door een arts of medisch specialist bepaald, tek wordt zonder medische in

dicatie niet verstrekt. 

Zodra er een drukklasse hoger dan II gebruikt wordt spreekt met over therapeutische elastische kousen. Wanneer u een verwijzing van de arts/specialist heeft kunnen de TEK kousen aangemeten worden.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Dan kunt u altijd bellen op: 033-8446934

 

DeeWeeDee