Dermedica elastische kousen
Vlinders Fitness

Reiskousen

Door langdurig staan of zitten wordt het veneuze systeem in de benen in hoge mate belast. Het beperkte gebruik van de spierpomp speelt hierin de belangrijkste rol. Tijdens een auto-, bus-, trein- of vliegreis hebben de benen veel te verduren omdat ze veelal niet worden bewogen. Hiermee wordt de afvoer van veneus bloed vanuit de benen naar het hart vertraagd. Veel voorkomende klachten die hierdoor ontstaan, zijn zware en vermoeide benen en opgezwollen enkels. Bovendien bestaat er een verhoogd risico op trombose en daarmee ook een verhoogde kans op een embolie.

Beweging

Voldoende bewegen draagt bij aan het voorkomen van pijnlijke en opgezwollen benen en voeten. Tijdens een vliegreis of busreis kun je het beste van tijd tot tijd je benen strekken in het gangpad. Ook tijdens het zitten kun je oefeningen met je voeten doen. Bijvoorbeeld door ze op en neer te bewegen. Hierdoor spannen de kuitspieren aan waardoor het bloed beter terugstroomt uit de benen naar het hart. Bestuurders van auto’s en bijvoorbeeld vrachtwagens kunnen tijdens regelmatige stops een stukje lopen.

Reiskous

Het minste risico is er indien voldoende bewegen gecombineerd wordt met het dragen van een reiskous. De reiskous stimuleert de afvoer van het veneuze bloed vanuit de benen en voorkomt hiermee stagnatie in de voeten en onderbenen, een belangrijke oorzaak van trombose. Daarnaast voorkomt een reiskous vermoeide benen en gezwollen enkels waardoor de benen na een lange reis nog fit en vitaal aanvoelen.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Dan kunt u altijd bellen op: 033-8446934

DeeWeeDee