Dermedica elastische kousen
Vlinders Fitness

Therapeutische Elastische Kous

Therapeutisch elastische kousen (tek) vormen de afsluiting van de behandeling van het lymfoedeem en het veneuze oedeem. Wanneer er na behandeling geen therapeutische elastische kous aangemeten wordt zal het bereikte resultaat snel weer verdwijnen.

Aanmeten Tek

Therapeutische elastische kousen kunt u via Dermedica aan laten meten. Alle therapeutisch elastische kousen dienen op de maat van het been of arm geselecteerd te worden en iedere keer opnieuw aangemeten te worden om kleine omtrekveranderingen in de nieuwe kous te verwerken. Dit gebeurt bij voorkeur ’s morgens als de benen/armen op het dunst zijn. U dient hiervoor een verwijzing van uw huisarts of specialist te hebben.

Het aanmeten van de therapeutische elastische kous kan alleen op afspraak, hiervoor kunt u contact opnemen met 06-13268770. Neem naar uw afspraak altijd uw verwijzing/machtiging van uw arts mee, hierop staat informatie die noodzakelijk kan zijn voor het aanmeten van de juiste elastische kous.

Dermedica is werkzaam in de provincie Gelderland. Er zal u gevraagd worden om naar één van de spreekuren toe te komen. Mocht het medisch noodzakelijk zijn of bent u slecht mobiel is er altijd de mogelijkheid om de afspraak bij u thuis te laten plaatsvinden. Ook bestaat er de mogelijkheid om de afspraak te combineren met uw medisch specialist.

Zodra u belt voor een afspraak kan deze vaak binnen vijf werkdagen gepland worden. De afspraak duurt ong. 15 minuten. Tijdens deze afspraak word er samen met u gekeken welke tek het beste bij u en uw medische indicatie past. Ook wordt u uitgebreid geïnformeerd over de functie en nut van de tek.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Dan kunt u altijd bellen naar 033-8446934

DeeWeeDee